2013. 10. 04.

Töltött zsemle

 Pár napja a zöldségesnél kávéztam, és beszélgettem az eladóval, amikor bejött egy idős néni, és spenótot szeretett volna venni. Mivel nem kapott, így gyorsan változtatott a napi menün, és vett túrót és zsemlét. Szerencsére szóba elegyedtünk, és elmesélte mit fog sütni.
Hozzávalók:
  • 4 zsemle
  • 3 deci tej
  • 0.5 kiló túró
  • 5 deka porcukor
  • 10 deka mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • vanília
Elkészítése:

A zsemléket félbevágjuk, és kiszedjük a puha belsejét. Ezután cukros tejbe merítjük őket, és hagyjuk, hogy kicsit megszívják magukat. 
Olyan tölteléket keverünk a túróból, a mazsolából és a citromhéjból, mint amit palacsintához szoktunk használni. Egy kevés vaníliával vadítjuk.
Az ázott zsemléket megtöltjük a töltelékkel, és 180 fokos sütőben ropogósra sütjük.

Egyszerű, gyors, bár nem a legolcsóbb édesség...
(Aki akarja, bonyolíthatja azzal, hogy saját maga készíti el a zsemléket!)
igen... íróasztali fotó... a sarokban egy mobil-stick hever...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése