Hozzávalók:
- 4 zsemle
- 3 deci tej
- 0.5 kiló túró
- 5 deka porcukor
- 10 deka mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- vanília
A zsemléket félbevágjuk, és kiszedjük a puha belsejét. Ezután cukros tejbe merítjük őket, és hagyjuk, hogy kicsit megszívják magukat.
Olyan tölteléket keverünk a túróból, a mazsolából és a citromhéjból, mint amit palacsintához szoktunk használni. Egy kevés vaníliával vadítjuk.
Az ázott zsemléket megtöltjük a töltelékkel, és 180 fokos sütőben ropogósra sütjük.
Egyszerű, gyors, bár nem a legolcsóbb édesség...
(Aki akarja, bonyolíthatja azzal, hogy saját maga készíti el a zsemléket!)
![]() |
igen... íróasztali fotó... a sarokban egy mobil-stick hever... |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése