A kefires-barackos torta receptje nem valami régi családi titkon alapul. Ez igazi "talált gyerek". Kicsit felhizlaltam, új köntösbe bújtattam, és azóta is nagy kedvenc. A piskótatészta a rumaromától (ha innék alkoholt, biztos rum lenne benne, csak hogy mindenki kipiruljon tőle.) eltekintve nagyim régi piskótája. A többi viszont...
Hozzávalók egy-egy piskótalaphoz:
- 6 tojás
- 6 ek.cukor
- 6 ek. liszt
- 1 cs. vaniliás cukor
- 1cs sütőpor
- 1 csipet szódabikarbóna
- rumaroma.
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral, rumaromával kikeverjük. Gyerekként imádtam. Néha egy sárgáját "csak úgy" kikevert nekem a nagyi. Rászórunk 3 ek. lisztet. Rárétegezzük a fehérjékből készített kemény habot. Végül 3 ek. liszt, sütőpor, szódabikarbóna a tetejére. Óvatosan összekeverjük, és formába öntjük. 200 fokon 15-20 perc sütés.
A kókuszkrém hozzávalói:
- 3dl tej
- 3 ek. liszt
- 10 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tejet a liszttel sűrű péppé főzzük. A margarint a cukorral habosra keverjük. az egészet összedolgozzuk, végül nyakon öntjük a kókusszal. (Ne sajnáljuk... Mehet bele rumaroma is...)
A krém a tetejére:
- 2 dl tejszín
- 4 dl kefír
- 20 dkg porcukor
- 2cs. vaniliás cukor
- rumaroma
- fél citrom leve
- zselatin
Elkészítése:
A tejszínt habbá verjük. Az összes többi anyagot kikeverjük. 0.5 dl vízben zselatint készítünk (nem részletezem) és a krémhez adjuk, végül a tejszínt is beledolgozzuk.
Amilyen könnyű volt leírni, és amilyen gyorsan sikerült, olyan gyorsan és könnyen meg is lehet csinálni.
És mitől barackos!? Nem árulom el...
Kefíres-barackos torta |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése