2013. 10. 10.

Kefíres-barackos torta

 A kefires-barackos torta receptje nem valami régi családi titkon alapul. Ez igazi "talált gyerek". Kicsit felhizlaltam, új köntösbe bújtattam, és azóta is nagy kedvenc. A piskótatészta a rumaromától (ha innék alkoholt, biztos rum lenne benne, csak hogy mindenki kipiruljon tőle.) eltekintve nagyim régi piskótája. A többi viszont...

Hozzávalók egy-egy piskótalaphoz:
  • 6 tojás
  • 6 ek.cukor
  • 6 ek. liszt
  • 1 cs. vaniliás cukor
  • 1cs sütőpor
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • rumaroma.
Elkészítése:

 A tojássárgákat a cukorral, rumaromával kikeverjük. Gyerekként imádtam. Néha egy sárgáját "csak úgy" kikevert nekem a nagyi. Rászórunk 3 ek. lisztet. Rárétegezzük a fehérjékből készített kemény habot. Végül 3 ek. liszt, sütőpor, szódabikarbóna a tetejére. Óvatosan összekeverjük, és formába öntjük. 200 fokon 15-20 perc sütés.


A kókuszkrém hozzávalói:

  • 3dl tej
  • 3 ek. liszt
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:

A tejet a liszttel sűrű péppé főzzük. A margarint a cukorral habosra keverjük. az egészet összedolgozzuk, végül nyakon öntjük a kókusszal. (Ne sajnáljuk... Mehet bele rumaroma is...)


A krém a tetejére:

  • 2 dl tejszín
  • 4 dl kefír
  • 20 dkg porcukor
  • 2cs. vaniliás cukor
  • rumaroma
  • fél citrom leve
  • zselatin
Elkészítése:

A tejszínt habbá verjük. Az összes többi anyagot kikeverjük. 0.5 dl vízben zselatint készítünk (nem részletezem) és a krémhez adjuk, végül a tejszínt is beledolgozzuk.

 Amilyen könnyű volt leírni, és amilyen gyorsan sikerült, olyan gyorsan és könnyen meg is lehet csinálni.
 És mitől barackos!? Nem árulom el...

Kefíres-barackos torta
Kefíres-barackos torta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése