2013. 10. 01.

Banános-korpás túrógombóc

 Lássuk, hogyan lehet feldobni valami egészen hétköznapi ételt. Ez a túrógombóc csak a nevében hasonlít az eredeti recepthez.
Hozzávalók:

A gombóchoz:
  • 1 db banán
  • 0.5 kiló túró
  • 4 ek. búzakorpa
  • 4 ek. búzadara
  • 6-8 ek. zsemlemorzsa
  • 3 ek. porcukor
  • 3 tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 kk. fahéj
  • 1/2 mk. gyömbér
  • reszelt citromhéj
  • 1 csipet só
A "bundához":
  • 6-8 ek. zsemlemorzsa
  • 3 dkg vaj
  • 2-3 ek. darált háztartási keksz

Az öntethez:
  • 2 db banán
  • 3 dl tejföl v. natúr joghurt
  • 1 ek. porcukor
És az elkészítése:

- Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és alacsony lángon szép aranybarnára pirítjuk a prézlit (Mind a 12-16 kanálnyit!!!). Félretesszük, hogy kihűljön.
- Egy keverőtálba tesszük a szitán áttört (és igen, megint szitázunk...) túrót, és összedolgozzuk a három tojássárgájával, a korpával, a darával, cukorral, és az "apróbb" ízesítőkkel.
- Sokaknak meglepő lehet, de 6-8 kanál prézli is kerül a tésztába.
- A három tojásfehérjét habbá verjük, és beleforgatjuk a túrós masszába. Egy órát pihentetjük.
- Egy lábosban vizet forralunk, kicsit sózzuk, és öntünk bele egy kis olajat is. amikor "lobog", visszavesszük a gázt, és nekiállunk gombócokat gyártani. Minden gombóc közepébe kerüljön egy karika banán is.(A főzési idő kb. 10 perc. Amikor feljön a gombóc a víz felszínére, onnantól még 4-5 perc kell neki.)
- A gombócokat kivesszük, és a maradék prézlibe forgatjuk. (A prézlihez persze már hozzáadtuk a kekszet.)
- Tálaláskor leöntjük a banánból és tejfölből turmixolt krémmel.
Banános-korpás túrógombóc
Banános-korpás túrógombóc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése