A legnehezebb dolog elkezdeni valamit. Ez nem csak a főzésre igaz, de a blogírásra is. Régóta terveztem, hogy leírom mindazt, ami megmaradt nagyim tanításaiból, de eddig pár "Arckönyv"-es jegyzetnél tovább sosem jutottam. És ennek nem az időhiány az oka. Informatikusként ugyanis rengeteget ülök a gépeim előtt, még a pihenőidőmben is. (Munka közben követem a "Pomodoro" technikát...)
Most - amikor ezt a bejegyzést írom - még mindig nem tudom, hogy milyen tematika szerint kellene egy "főzős" blogot készítenem. A recepteken legyen a hangsúly, vagy a "titkos" fortélyokon!? Legyen benne egy kis tudomány is, esetleg történelem, vagy csak a receptek!? Sok-sok kérdés, ami elbizonytalanít.
Pár dolgot azért már elhatároztam.
Most - amikor ezt a bejegyzést írom - még mindig nem tudom, hogy milyen tematika szerint kellene egy "főzős" blogot készítenem. A recepteken legyen a hangsúly, vagy a "titkos" fortélyokon!? Legyen benne egy kis tudomány is, esetleg történelem, vagy csak a receptek!? Sok-sok kérdés, ami elbizonytalanít.
Pár dolgot azért már elhatároztam.
- Nem feltétlenül - a manapság oly divatos - egészséges életmódot fogom ráerőltetni minden olvasómra. Lesz itt körmös-pacal is!
- Csak olyan receptek lesznek publikálva, amiket már elkészítettem. Nincs annál dühítőbb, amikor a képek (és a leírás) alapján lelkesen nekifogok mondjuk egy süteménynek, és tudom (helyesebben érzem), hogy valami nem stimmel, de azért betartom a leírást. "Jutalmul" pedig egy "ronda és finom" lesz az eredmény.
- Sok-sok kép, és videó fog készülni a receptekhez. Szerintem ugyanis nem csak a végeredményt kell megmutatni, hanem azt is, hogy a készítési fázisokban hogy néz ki az étel.
- Megpróbálok minél több régi és olcsó ételt bemutatni. Nagyim képes volt fillérekből ebédet főzni. (Persze olyan is előfordult, hogy nyolc kiló (!!!) húst használt fel a több fogásos vasárnapi ebédhez.)
A lényeg, hogy elkezdem. Egy egyszerű, olcsó édességgel. Még ma!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése